کاربرانی که در حوزه سایت کار میکنند، با سیستمهای مدیریت محتوا آشنایی دارند. در میان سیستمهای مدیریت محتوا، وردپرس از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و شاید نام سیستمهای دیگر به گوشتان اصلا آشنا نباشد. اما وردپرس چیست؟ مزایا و معایب استفاده از وردپرس شامل چه مواردی میشود؟ چرا محبوبیت آن در بین مدیران سایتها زیاد است؟ چرا برخی افراد به جای استفاده از وردپرس ترجیح میدهند سایتهای برنامه نویسی داشته باشند؟ در این محتوا به پاسخ تمام این سوالات و هر آنچه که ذهنتان را درباره وردپرس مشغول کرده میپردازیم.
وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟
WordPress یک سیستم مدیریت محتوا است که به وسیله آن میتوانید سایتهای گوناگونی اعم از سایتهای فروشگاهی، شرکتی، خبری، آموزشی، پزشکی و ... طراحی کنید. در واقع اگر بخواهیم تعریفی تخصصی تر ارائه دهیم میتوانیم بگوییم وردپرس یک سیستم سایت ساز متن باز و رایگان با زبان PHP است که میتوانید بر روی آن شخصی سازی انجام داده و هر طرحی که مایل باشید روی سایت خود پیاده کنید.
استفاده از وردپرس چه مزایایی دارد؟
استفاده راحت
با کمک سیستم مدیریت محتوای وردپرس به راحتی میتوانید بدون دانش قبلی و بدون نیاز به تخصص سایت دلخواه خود را طراحی کنید. تنها کافی است آموزش های رایگان موجود در گوگل را سرچ کنید. در وردپرس قالبهای آماده زیبایی وجود دارد که حتی برخی از آنها رایگان هستند. میتوانید متناسب با سلیقه و کسب و کار خود قالب مورد نظر خود را انتخاب و محتواهای خود را در آن قرار دهید.
به روز رسانی مداوم
یکی از مزایای وردپرس این است که با توجه به نیاز کاربران همواره در حال آپدیت شدن است و شما برای به روز رسانی آن نیازی به پرداخت هزینه ندارید.
پلاگین های رایگان
در وردپرس میتوانید به راحتی و به صورت کاملا رایگان افزونه های کاربردی برای خود نصب کنید و از آنها استفاده کنید. این افزونه ها یا پلاگین ها قابلیتهای متفاوتی روی سایت شما اضافه میکنند.
قیمت مناسب
مهمترین مزیت وردپرس که باعث محبوبیت آن شده است، قیمت مناسب طراحی سایت با آن است. علاوه بر آن وردپرس هزینه نگهداری مناسبتری نسبت به سایر cmsها دارد.
مدیریت محتوای آسان
وردپرس این امکان را به شما میدهد تا به راحتی محتواهای خود را مدیریت کنید. مطالب جدید منتشر کنید، به مطالب قبلی دسترسی داشته باشید و آنها را ویرایش کنید.
قابلیت اشتراک گذاری
وردپرس ویجتهایی طراحی کرده که با استفاده از آنها میتوانید به راحتی مطالب خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
یک نرم افزار اپن سورس
اپن سورس یا منبع باز به این معنی است که میتوانید کد منبع را در اختیار هر کسی که تمایل دارید قرار دهید تا تغییراتی در سایت ایجاد کند.
استفاده از شورت کد
وردپرس این امکان را به شما میدهد تا به جای استفاده از کدهای html از کدهای کوتاه استفاده کنید و آنها را در قسمتهایی از سایت که تمایل داشتید قرار دهید.
ساخت انجمن
یکی از مزایای منحصر به فرد وردپرس این است که به وسیله افزونه های مخصوصی میتوانید به راحتی به سایت خود انجمن اضافه کنید.
استفاده از وردپرس چه معایبی دارد؟
امنیت پایین
مهمترین مشکل وردپرس امنیت آن است که سایت را همواره در معرض خطر و هک قرار میدهد. علاوه بر آن به دلیل متن باز بودن کدهای آن میتواند در دسترس همه افراد قرار گیرد. سایتهای وردپرسی باید دائما از نظر امنیتی بررسی شوند.
سرعت پایین
سرعت یکی از مهترین عوامل جذب کاربر و کاهش نرخ بانس ریت سایت است. زمانی که کاربر روی سایت شما کلیک میکند تنها چند ثانیه به سایت مهلت میدهد تا نمایش داده شود، در صورتی که کاربر لحظات بیشتری معطل شود، دکمه برگشت را کلیک میکند. سرعت سایتهای وردپرسی تحت تاثیر قالب ها و پلاگینهای نصب شده ممکن است کاهش پیدا کند.
بستر نامناسب برای توسعه سایت
وردپرس بستر استانداردی برای توسعه سایت ندارد، زیرا بسیاری از بخش های آن به صورت قدیمی و با PHP ساخته شده اند.
نبود پشتیبانی اختصاصی
وردپرس پشتیبانی اختصاصی ندارد و اگر سایت شما دچار ایرادی شود خود باید به حل و اصلاح آن بپردازید و برای رفع آن به جستجو و پیدا کردن راه حل مشغول شوید. در آخر پس از صرف زمانی طولانی ممکن است موفق نشوید.
سایت وردپرسی بهتر است یا سایت کدنویسی شده؟
بسته به این که چه موضوعاتی در طراحی وبسایت برای شما اهمیت دارد، انتخاب بهترین روش متفاوت است. سرعت سایت برایتان اهمیت زیادی دارد یا قیمت مناسب آن؟ امنیت سایت برایتان در اولویت است یا سادگی آن؟ آیا میتوانید پس از طراحی سایت خود پشتیبانی آن را بر عهده بگیرید یا نیاز به پشتیبانی تخصصی دارید؟ آیا خود قصد مدیریت محتوای سایت را دارید؟ انتخاب بهترین روش ساخت سایت تحت تاثیر پاسخ به این سوالات است.
چرا برخی افراد سایتهای کدنویسی را به وردپرسی ترجیح میدهند؟
در طراحی سایت با استفاده از زبان های تحت وب، علاوه بر این که سایت شما در اختیار افراد دیگر قرار نمیگیرد و به راحتی هک نمیشود، برنامه نویس میتواند هر طرحی که مدیر سایت تمایل دارد روی سایت اجرا کند. همچنین از قرار دادن کدهای غیر ضروری که موجب سنگین شدن سایت کاهش سرعت آن میشود اجتناب میکند. به همین دلیل سایتهای برنامه نویسی سرعت بالاتر، تنوع بیشتر و امنیت بالاتری دارند و افراد زیادی تمایل به ساخت سایت با استفاده از زبانهای برنامه نویسی دارند.
نتیجه گیری
مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و تفاوت آن با طراحی سایت با زبانهای تحت وب را بررسی کردیم. حال برای انتخاب بهترین روش نیاز است که اولویتها و بودجه خود را مدنظر قرار دهید. برای مشاوره و راهنمایی میتوانید با تیم حرفه ای پلن سایت تماس بگیرید. شرکت طراحی سایت پلن سایت با چندین سال سابقه درخشان در زمینه طراحی سایت در کرج و شهرهای دیگر و سئو سایت در خدمت شما عزیزان میباشد.