موتورهای جستجو همواره برای رساندن کاربران به اطلاعات مورد نیاز در سریعترین زمان ممکن و رضایت مخاطبان با هم رقابت میکنند. در این بین برخی از موتورهای جستجو محبوبتر و قویتر از دیگر رقیبان خود عمل میکنند. اما موتور جستجو چیست؟ نحوه کار موتور جستجو چگونه است؟ برای پاسخ به این سوالات در این مطلب همراه ما باشید.
موتور جستجو چیست؟
موتورهای جستجو یا Search Engines ابزاری مبتنی بر وب هستند که کمک میکنند کاربران به اطلاعات مورد نیاز خود در سطح اینترنت دست پیدا کنند. با شنیدن نام موتور جستجو افراد زیادی به یاد موتور جستجوی گوگل می افتند، عده ای هم فکر میکنند گوگل تنها موتور جستجویی است که وجود دارد. اما اینطور نیست. گوگل محبوبترین موتور جستجو است، ولی موتورهای جستجوی دیگری هم وجود دارند که در ادامه این مطلب به محبوبترین آنها اشاره میکنیم.
انواع موتورهای جستجوگر
موتور جستجوی گوگل
اولین و پرکاربردترین موتور جستجو که حدود 86 درصد از کل جستجوهای جهان در آن صورت میگیرد، گوگل است. گوگل در رتبه نخست موتورهای جستجوگر قرار دارد.
موتور جستجوی یاهو
حتما یاهو را به یاد دارید. در گذشته از این موتور جستجوگر استفاده های زیادی میشد. اما امروزه بیشتر سرویس ایمیل آن مورد استفاده قرار میگیرد.
موتور جستجوی بینگ
بینگ با هدف کنار زدن گوگل و قرار گرفتن در رتبه اول موتورهای جستجو روی کار آمد، ولی هرگز نتوانست جای گوگل را بگیرد.
موتور جستجوی یاندکس
یاندکس در کشورهایی مانند روسیه، بلاروس، ترکیه، اوکراین و قزاقستان طرفداران زیادی دارد، اما تنها 1 درصد از جامعه جهانی از آن استفاده میکنند.
موتور جستجوگر Ask
این موتور جستجو اطلاعات را از طریق پرسش و پاسخ بین کاربران به دست می آورد.
موتور جستجوی لایکوس
لایکوس از قدیمیترین موتورهای جستجو است که در سال 1995 راه اندازی شد. در اواخر دهه 90 میلادی، لایکوس مجبوبترین موتور جستجوی شناخته شده بود.
موتور جستجوی داک داک گو
داک داک گو یکی از امنترین موتورهای جستجو میباشد و هیچ اطلاعاتی از کاربران خود را دریافت و دنبال نمیکند. تاریخچه سرچ نیز در این موتور جستجوگر ذخیره نمیشود.
موتور جستجوی Yep
Yep یکی دیگر از موتورهای جستجوی کاربردی است که شرکت Ahrefs برای کمک به سئو کاران آن را طراحی کرده است. از مزایای این موتور جستجوگر میتوان به حفظ حریم خصوصی کاربران، پایگاه داده ای مستقل و نمایش نتایج بر اساس موقعیت مکانی کاربران است.
موتور جستجو چگونه کار میکند؟
موتورهای جستجو از قبل اطلاعات را جمع آوری، تجزیه و تحلیل و رتبه بندی میکنند و به محض این که کاربر عبارتی را سرچ میکند، به سرعت سایتهای مرتبط را به نمایش میگذارد. روش کار موتورهای جستجو به طور کلی به چهار بخش تقسیم میشود که عبارت است از:
عنکبوت (Spider)
عنکبوت یا Robot به سایتهای مختلف سر میزند و محتوا و لینکهای آنها را بررسی میکند. پس از به دست آوردن اطلاعات مختلف آنها را به موتور جستجو میفرستد.
خزش (Crawl)
در این بخش موتور جستجو رباتهای خود را به سایتهای مختلف در فضای اینترنت میفرستند تا آنها را شناسایی کند. با این روش محتوای جدید و قدیم و با کیفیت و بی کیفیت شناخته میشوند. رباتها این کار را با استفاده از لینکهای صفحات مختلف وبسایتها انجام میدهند. Crawler در واقع به رباتها میفهماند به کدام بخشهای سایت سر بزنند.
فهرست (Index)
به بانک اطلاعاتی موتور جستجو ایندکس میگویند. در این روند تمام اطلاعات دریافت شده در اختیار Indexer قرار میگیرد و موتور جستجو اطلاعات را ذخیره میکند. زمانی که کراولرها صفحات وبسایت را بررسی میکنند، اگر متوجه شوند محتوا از کیفیت و امتیازات خوبی برخوردار است، به ایندکسر معرفی میکنند و آن را ایندکس میکند و به عبارتی در بانک اطلاعاتی ذخیره میگردد.
رتبه بندی (Rank)
هنگامی که شخصی کلمه یا عبارتی را در سرچ میکند، موتور جستجو وظیفه دارد تا بهترین و مرتبط ترین نتیجه را به برای او به نمایش بگذارد تا در زمان بسیار کوتاهی به اطلاعات مورد نیاز خود برسد. به ترتیبی که موتور جستجوگر سایتها را قرار میدهد، رتبه بندی سایت میگویند.
جمع بندی
در این مقاله به صورت کاملا ساده به بررسی انواع موتور جستجوگر و نحوه کار موتور جستجو پرداختیم و گفتیم که مهمترین و پرکاربردترین موتور جستجو، گوگل میباشد. سئو کاران نیز سایت ها را برای موتور جستجوی گوگل بهینه سازی میکنند.
اگر برای سئو سایت خود به دنبال پشتیبان سایت حرفه ای و کارشناس سئو با تجربه میگردید میتوانید روی شرکت طراحی سایت پلن سایت حساب کنید. پلن سایت انواع خدمات طراحی سایت از جمله طراحی سایت در کرج و سئو سایت را با بهترین کیفیت، قویترین پشتیبانی و مناسبترین قیمتها به مشتریان محترم خود ارائه میکند.