موتورهای جستجو به مهمترین ابزارهای ما انسانها تبدیل شده اند و به محض این که احساس نیاز کنیم به سرعت از طریق تلفن همراه یا لپ تاپ عبارت مورد نظرمان را سرچ میکنیم و به دنبال اطلاعاتی درباره آن میگردیم. شاید فکر کنید موتور جستجوگر همان گوگل است، اما این طور نیست. موتور جستجو چیست؟ طرز کار آن چگونه است؟ در این مقاله به طور کامل با موتور جستجو، نحوه کار آن و انواع موتورهای جستجوگر آشنا خواهیم شد.
موتور جستجو چیست؟
موتورهای جستجو مجموعه ای سخت افزاها و نرم افزاها هستند که داده سرچ شده توسط کاربر را در میان داده هایی که در اختیار دارند پیدا میکنند و آن را برای کاربر به نمایش میگذارند. این جستجو میتواند در یک پایگاه داده یا در فضای وب باشد. به طور کلی به هر سیستمی که داده های مشخصی را در میان داده های دیگر جستجو کند، موتور جستجو یا search engine میگویند.
تاریخچه موتور جستجوگر
آرچی اولین موتور جستجویی بود که روی کار آمد. این جستجوگر ایرادهای زیادی داشت و طرز کار آن به این صورت بود که باید نام عنوان به طور دقیق و مشخص وارد میشد. بعد از آن دو موتور جستجو با نامهای ورونیکا و جاگ هد روی کار آمدند. در سال 1993 اولین ربات با قابلیت نگهداری لینکها در دیتابیس به وجود آمد. اما این ربات هم یک مشکل اساسی داشت و آن اختلال در دسترسی به وبسایتها بود. برای رفع این مشکل موتور جستجوگر دیگری با نام آلی وب به وجود آمد. این موتور جستجوگر نیازی به استفاده از ربات نداشت و برای صاحبان سایتها این امکان را فراهم میکرد تا وبسایت خود را به صورت دستی ایندکس کنند.
در اواخر سال 1993 موتور جستجوگر دیگری با نام jumpstation طراحی شد که باز هم مشکلی جدی داشت و آن هم سرچ کردن عنوان به طور دقیق بود. سال 1994 موتور جستجوی وب کراولر با قابلیت ایندکس کردن متون روی کار آمد. پس از این موتور جستجو، موتورهای جستجوگر دیگری وارد کار شدند. در سال 1996 موتورهای جستجو شکل تازه ای به خود گرفتند و الگوریتمی به نام RankDex برای امتیاز دهی به سایتها طراحی شد. پس از آن در سال 1998 قویترین موتور جستجوگر به نام Google.com ساخته شد.
نحوه کار موتور جستجو
طرز کار موتورهای جستجوگر به سه بخش کلی تقسیم میشود که عبارت است از:
رباتهایی که به وبسایتهای مختلف سر میزند و به بررسی لینکهای آنها میپردازد و اطلاعات به دست آمده را به موتور جستجو میفرستد. موتور جستجوگر کراولر یا خزنده ای در اختیار دارد که در سایتها میچرخد و به رباتها میفهماند به کدام بخش های سایت سر بزنند.
تمام اطلاعات دریافت شده توسط رباتها در اختیار فهرست یا ایندکسر موتور جستجو قرار میگیرد. زمانی که محتوا از کیفیت خوبی برخوردار باشد، کراولر آن را به ایندکسر معرفی میکند و در بانک اطلاعاتی موتور جستجو ذخیره میشود.
در این مرحله وبسایتها با توجه به ارزش و کیفیتی که دارند رتبه میگیرند و به محض این که کاربران عبارت مورد نظر خود را سرچ میکنند در صفحه SERP نشان داده میشوند.
معروفترین موتورهای جستجوگر
گوگل
به طور حتم اولین اسمی که با شنیدن نام موتور جستجو به ذهنتان خطور کرد، گوگل میباشد. اما باید بدانید که گوگل تنها یکی از موتورهای جستجوگر وب به شمار میرود و با این که از معروفترین و محبوبترین موتورهای جستجوگر در کل جهان به شمار میرود، اما در برخی از کشورها موتورهای جستجوگر دیگری مورد استفاده قرار میگیرد.
یاهو
بعد از گوگل یاهو پر استفاده ترین موتور جستجو میباشد. البته این موتور جستجوگر در قدیم بیشتر مورد استفاده قرار میگرفت و در حال حاضر سیستم ایمیل آن کاربرد بیشتری دارد.
بینگ
Bing توسط شرکت مایکروسافت با هدف کنار زدن گوگل و قرار گرفتن در رتبه اول موتورهای جستجو طراحی شد ولی به جایگاه گوگل نرسید. این موتور جستجو در آمریکا محبوبیت زیادی دارد.
داک داک گو
از مزایای موتور جستجوی DuckDuckgo این است که هیچ یک از اطلاعات کاربران را در لیست خود جمع آوری نمیکند محیطی امن را برای مخاطبان به ارمغان می آورد.
سخن پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که موتور جستجو چیست و به طور کامل با موتور جستجو و تاریخچه و انواع آن آشنا شدیم. محبوبترین موتور جستجو در کشور ما گوگل میباشد و سئو کاران نیز وبسایتها را برای این موتور جستجو بهینه سازی میکنند.
اگر برای سئو سایت خود به دنبال پشتیبان سایت حرفه ای و کارشناس سئو با تجربه میگردید میتوانید روی شرکت طراحی سایت پلن سایت حساب کنید. پلن سایت انواع طراحی سایت از جمله طراحی سایت در کرج پشتیبانی سایت را با بهترین کیفیت به شما عزیزان ارائه میکند.