سایت مپ یا نقشه سایت یکی از راه های معرفی همه ی صفحات سایت به موتورهای جستجو مانند Google میباشد. در واقع سایت مپ فایلی با فرمت XML یا HTML از صفحات وب سایت شما تهیه میکند که به موتورهای جستجو در ایندکس سریعتر محتوای شما کمک میکند.
سایت مپ به طور غیرمستقیم در سئو و رتبه بندی بالای سایت در نتایج، تاثیر دارد چرا که باعث شناخت بیشتر سایت شما در مدت زمانی کوتاه توسط موتور های جستجو میشود. این شناخت از صفحات سایت که سبب تسریع در ایندکس میشود شامل اطلاع از اهمیت هر صفحه،طریقه ارتباط صفحات سایت با یکدیگر و زمان آخرین تغییراتی که روی سایت اعمال شده میباشد.
با توجه به کمک زیادی که سایت مپ به موتورهای جستجو کرده است، موتورهای جستجو مانند Google امکان ثبت نقشه سایت را در ابزارهای مدیریت وب خود همچون گوگل کنسول ایجاد کرده است.در ادامه اطلاعاتی برای آشنایی کامل شما با سایت مپ ارائه خواهد شد.
سایت مپ چه انواعی دارد؟
همانطور که گفته شد نقشه سایت یا سایت مپ در واقع یک فایل متنی است که میتواند به فرمت HTML یا XML باشد.
نقشه سایت HTML یا SiteMap HTML
کاربران برای مشاهده سایت میتوانند از سایت مپ با فرمت HTML که در صفحه جداگانه از صفحات وب ایجاد شده است، استفاده کنند.
باید توجه داشت که سایت مپ هایی که با فرم HTML ایجاد میشوند نیاز به بروزرسانی دارند. هنگام تغییر در تعداد صفحات وب سایت با افزودن یا حذف صفحات سایت، نقشه سایتتان را بروزرسانی کنید. اگر سایت شما دارای قابلیت ایجاد نقشه داینامیک باشد، کافی است سایت مپ را بروزرسانی کنید، در غیر این صورت مجبور به انجام تنظیمات دستی برای بروزرسانی سایت مپ هستید.
نقشه سایت XML یا SiteMap XML
این فرمت از نقشه سایت مناسب برای خوانده شدن توسط موتورهای جستجو میباشند چراکه موتورهای جستجو فقط توانایی درک زبان xml را دارند و جهت پردازش و بررسی محتوای سایت ها از این فرمت استفاده میکنند، بنابراین هر زمان که تصمیم ارسال نقشه سایت به موتورهای جستجو را گرفتید باید از سایت مپ با فرمت xml استفاده کنید.
نقشه سایت چه تاثیری بر سئو میگذارد؟
برای بهبود و افزایش رتبه سایت خود باید با عواملی که خزنده های گوگل برای افزایش رتبه بندی یک سایت توجه میکنند، آشنا شوید و سعی کنید آن ها را پیاده سازی کنید.
سایت مپ به طور غیر مستقیم یکی از عوامل مورد توجه خزنده های گوگل برای رتبه بندی میباشد چراکه به موتورهای جستجو در کشف سریعتر صفحات شما برای بررسی محتوای قرارداده شده کمک قابل توجهی میکند. در واقع نقشه سایت با افزایش سرعت شناخت صفحات توسط موتورهای جستجو و در نتیجه افزایش سرعت ایندکس صفحات میتواند تغییراتی که شما برای بهینه سازی سایت خود انجام داده اید را زودتر ارائه دهد و باعث ارتقا رتبه بندی یا سئو سایت شما شود.
ساخت سایت مپ
به چند روش متفاوت میتوان سایت مپ ساخت که کاربردی ترین آنها را در اینجا به طور خلاصه معرفی خواهیم کرد:
اولین روش ساخت سایت مپ، نوشتن لینک های تمام صفحات با استفاده از تگ های زبان xml توسط خودمان به صورت دستی میباشد که دشوارترین روش محسوب میشود.
دومین روش استفاده از سایت هایی است که به طور تخصصی در حوزه ساخت سایت مپ فعالیت میکنند که کافی است لینک صفحه اصلی سایت را بگیرند تا با توجه به فهرست بندی و ساختار سایت، نقشه سایت را ایجاد کنند.
سومین روش مختص سایت های وردپرس میباشد. در این سایت ها با نصب افزونه های سئو مانند افزونه Yoast یا افزونه های ساخت سایت مپ مانند افزونه Google XML Sitemaps بصورت خودکار سایت مپ ساخته خواهد شد.
نتیجه گیری
نقشه سایت موتورهای جستجو را با هدایت آنها به مسیری که منتهی به صفحات سایت شما میشود در ایندکس سریعتر سایت کمک میکند. فایل نقشه سایت با فرمت HTML مناسب کاربران برای آشنا شدن با بخش های سایت است و فایل با فرمت XML برای برقراری ارتباط با موتورهای جستجو مناسب میباشد.
استفاده از نقشه سایت علاوه بر ایندکس سریعتر اولیه سایت باعث سرعت در ایندکس های ثانویه سایت در هنگام تغییرات و بروزرسانی های سایت میشود که این روند بهبود سئو سایت شما را نتیجه خواهد داد پس نقشه سایت خود را یک عامل مهم در سئو خود در نظر گرفته و به ساخت آن توجه کنید.