سایت ساز چیست؟ + بررسی مزایای و معایب استفاده از نرم افزار سایت ساز

سایت ساز چیست؟

<p>در گذشته تعداد افرادی که&nbsp;دارای سایت بودند، بسیار کم بود؛ اما امروزه تقریبا تمامی افراد، سایت شخصی برای خود دارند و مهم&zwnj;ترین عاملی که باعث رشد بیشتر فردی و کسب و کاری شده است همین طراحی و توجه به داشتن سایت است. روند ساخت سایت با استفاده از انواع سایت ساز ها برای افراد بسیار آسان&zwnj;تر شده که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.</p>

پلن سایت
پلن سایت

به طور کلی برای طراحی سایت می‌توان از دو روش استفاده نمود: طراحی سایت از طریق کدنویسی و طراحی سایت با استفاده از سی ام اس های آماده یا همان سایت سازها. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با سایت ساز و کاربرد آنها آشنا سازیم.

سایت ساز چیست و چگونه کار می‌کند؟

برنامه یا ابزاری با عنوان سایت ساز یا صفحه ساز (a tool used to build a website) وجود دارد که به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به ویرایش کدی وب‌سایت خود را طراحی و ایجاد کنند. کاربران می توانند به تنهایی و بدون کمک طراح یا توسعه‌دهنده با استفاده از نرم افزارهای سایت ساز، به سادگی از میان مدل های مختلفی از قالب‌ها، یکی را برگزیده و آن را مطابق با اهداف خود سفارشی سازی کنند.

چرا از سایت ساز استفاده می‌شود؟

سایت ساز ها ساخت و نگهداری وب‌سایت را برای کاربران آسان کرده و به منظور افزایش موفقیت و اعتبار آن، حفظ و نگهداری دقیقی دارند. برای افزایش ترافیک و جذب کاربران مختلف، مهم است که تمام محتوای سایت شما به‌روز و جذاب باشد. از آنجایی که استفاده از ابزار Drag & Drop، کاربری ساده و آسانی دارد، ایجاد تغییرات امری راحت خواهد بود.

از جمله دلایلی که توصیه می شود از سایت ساز ها استفاده کنید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاربر پسند بودن
  • مقرون به صرفه و اقتصادی
  • تغییر آسان وب‌سایت
  • بدون نیاز به هیچ دانشی در زمینه کد نویسی
  • به‌روزرسانی آسان محتوای سایت
  • نیاز به زمان و تلاش کم

با سایت ساز ها چه کاری می‌توان انجام داد؟

سایت ساز ها روشی عالی برای حضور بیشتر کسب و کارها و پوزیشن های مختلف در فضای آنلاین هستند. با استفاده از نرم افزارهای مختلف سایت ساز می‌توانید، هر کاری از ایجاد وبلاگ تا راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین را انجام دهید. همه چیز به تخیل، سلیقه و اهداف شما بستگی دارد. سایت ساز ها به ویژه برای مشاغل کوچک، فریلنسرها و وب‌سایت‌های شخصی بسیار ایده آل هستند. برخی از مشاغلی که از سایت ساز می توانند استفاده کنند عبارتند از:

  • هنرمندان
  • وبلاگ نویسان
  • عکاسان
  • نوازندگان
  • نویسندگان
  • گل‌فروشان و سایر مشاغل کوچک

بهترین سایت ساز ها

در ادامه به بررسی بهترین سایت سازهای رایگان که محبوبیت جهانی دارند می پردازیم:

سایت ساز Wix

سایت ساز Wix بهترین گزینه برای پیاده سازی حداکثر خلاقیت است که استفاده از آن رایگان بوده و امکان دسترسی به همه ویژگی‌ها را به شما می‌دهد. البته قابلیت تجارت الکترونیک این سایت ساز را نمی توانید به صورت رایگان استفاده کنید. همه قالب‌های Wix به‌صورت رایگان در دسترس کاربران قرار گرفته و ظاهر مناسبی دارد.

سایت ساز SITE123

یکی از ساده‌ترین سایت سازها SITE123 است که می‌توان به سادگی یک سایت را با استفاده از آن راه‌اندازی کرد. تنها کافی است پنج دقیقه به آن فرصت دهید و سپس تنها کاری که باید انجام دهید این است که محتوای خود را اضافه کنید. محدودیتی که این سایت ساز دارد این است که برای همیشه نمی توانید از آن به صورت رایگان استفاده کنید و بعد از مدتی باید هزینه‌ای برای استفاده از سایت ساز، پرداخت کنید.

سایت ساز GoDaddy 

استفاده از سایت ساز GoDaddy به صورت ساده و رایگان امکان پذیر است اما محدودیت‌های زیادی نیز به همراه دارد. برای مثال کاربران نمی‌توانند رویدادهای تکرارشونده ایجاد کنند و یا وقتی مشتریان خدماتی را رزرو می‌کنند، اعلانی دریافت نخواهند کرد. همچنین به افزونه سئو GoDaddy یا اطلاعاتی فراتر از Google Analytics دسترسی نخواهند داشت.

سایت ساز Weebly 

ارائه رایگان ابزارهای تجارت الکترونیک در سایت ساز Weebly امکان پذیر بوده و تقریبا از نظر ویژگی‌ها و قیمت پایین با نمونه‌هایی همچون Wix برابری می‌کند. قالب‌های این سایت ساز زیبا هستند و ویرایشگر سایت بدون اشکال عمل می کند.

سایت ساز WordPress.com 

بهترین بستر وبلاگ نویسی رایگان وردپرس است که بیش از یک سوم اینترنت جهانی را اشغال کرده و به عنوان یک برنامه وبلاگ نویسی و انتشار مطلب شناخته می‌شود. امروزه برای صرفه جویی در هزینه ها، بسیاری از سایت های موجود در صفحات گوگل وردپرسی هستند.

سایت ساز SimpleSite 

این سایت ساز کارایی بسیار ساده ای دارد و به شما کمک می‌کند تا سایت خود را به راحتی و در کمترین زمان ممکن بسازید.

سایت ساز Elementor 

بهترین افزونه سایت ساز با نسخه رایگان محدود، سایت ساز Elementor است که یک افزونه وردپرسی بوده و قابلیت طراحی سایت با کشیدن و رها کردن را به وردپرس می‌دهد. می‌توانید آن را به صورت رایگان در یک سایت وردپرسی بر روی سرور خود نصب کنید و از قابلیت های آن نهایت استفاده را داشته باشید.

سایت ساز Webnode 

سایت‌هایی که با سایت ساز Webnode ایجاد می شود، سریع و زیبا هستند، استفاده از این نرم‌افزار آسان بوده و دارای بیش از 40 میلیون کاربر در سراسر جهان است.

سایت ساز Strikingly

طراحان وب‌سایت‌های تک صفحه‌ای برای ساخت می توانند از سایت ساز Strikingly استفاده کنند. در صورتی که از امکانات رایگان این سایت ساز استفاده کنید، صفحه وب شما تک صفحه‌ای خواهد بود. اگر قصد اضافه کردن وبلاگ یا فروشگاه دارید، از نظر فنی صفحات بیشتری دریافت می‌کنید و برنامه‌های پولی برای شما این امکان را ایجاد خواهند کرد.

سایت ساز Mozello 

Mozello یک سایت ساز مناسب برای مشاغل کوچک است که دارای ویژگی های محدود بوده اما مشتریان جدیدی به خود جذب می کند و تقریبا همه قالب‌های آن با موضوع تجاری یا فروشگاهی در دسترس قرار دارند.

نرم افزار های سایت ساز برای چه افرادی مناسب هستند؟

هر فردی می تواند از سایت ساز ها استفاده کند اما برای افرادی که دارای شرایط زیر هستند استفاده از سایت ساز ها بسیار توصیه می شود:

  • افرادی که باید به سرعت یک سایت راه‌اندازی کنند.
  • افرادی که هیچ مهارت فنی ای در زمینه طراحی سایت ندارند.
  • افرادی که زمان و علاقه ای جهت یادگیری نحوه طراحی سایت ندارند.
  • افرادی که بودجه کمی برای طراحی سایت دارند.
  • افرادی که تمایل دارند خودشان هر قسمتی از سایتشان را تغییر دهند.

یک نرم افزار سایت ساز خوب دارای تعدادی زیادی قالب برای وبلاگ، محصول و ... می باشد. سایت ساز ها علاوه بر این که برای هر کسب و کاری یک قالب دارد، این امکان را فراهم می کنند تا به راحتی خودتان بتوانید بدون دانش فنی قالب دلخواه خود را طراحی نمایید و در سریعترین زمان ممکن از سایت خود استفاده کنید.

تفاوت سایت سازها و سیستم های مدیریت محتوا چیست؟

عده ای سیستم های مدیریت محتوا را سایت ساز می شناسند در صورتی که بین این دو تفاوت های بسیاری وجود دارد. سیستم های مدیریت محتوا تنها برای شما امکان تغییر و قرار دادن محتوا را ایجاد می کنند و شما امکان تغییر در ظاهر سایت را ندارید اما سایت سازها به شما این امکان را می دهند که هر تغییری مدنظرتان است ایجاد کنید. یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا، وردپرس است.

مزایا و معایب استفاده از نرم افزار سایت ساز چیست؟

از مزایای سایت سازها می توان به سریع، ساده و ارزان بودن اشاره کرد اما برای حالت های زیر گزینه مناسبی محسوب نمی شوند.

  • اگر در سازمانی هستید که باید سایت را در سرور های درون سازمانی نگهداری کنید، بهتر است از سایت ساز ها استفاده نکنید.
  • اگر یک گروه برنامه نویسی هستید و می خواهید امکانات مورد نیاز را به مرور توسعه دهید، استفاده از نرم افزارهای سایت ساز چندان توصیه نمی شود.

نرم افزار سایت ساز ها چگونه کار می کنند؟

در ابتدا مسئله پیدا کردن دامنه (آدرسی اینترنتی) است که اگر شما از قبل یک دامین داشته باشید به سایت ساز ها اعلام می کنید و در صورت نداشتن یک دامنه جدید ثبت می کنید. دومین مسئله ای که برای ایجاد یک سایت باید به آن توجه کنید، تهیه هاست است. اکثر سایت ساز ها هاست رایگان در اختیار شما قرار می دهند.

سایت ساز ها شامل امکانات متعددی از جمله موارد زیر هستند:

قالب های متنوع: شما با توجه به کسب و کار خودتان می توانید یک قالب مناسب را انتخاب کنید و این نرم افزارها دارای تنوع بسیاری در این زمینه هستند.

صفحات و بخش ها: در داخل سایت ساز ها امکان اضافه کردن صفحات و بخش های مختلف وجود دارد که شما می توانید با توجه به نیاز خود از این قابلیت استفاده نمایید.

بهینه سازی خودکار برای گوگل: سایت ساز ها به صورت خودکار خود سایت شما را بهینه سازی می کنند و نیازی به پرداخت هزینه ای جدا به منظور سئو سایت خود نیست.

ابزارهای فروش و مارکتینگ: سایت ساز ها شامل ابزارهای متنوعی جهت افزایش فروش شما ارائه می کنند.

امیدواریم که در این زمینه اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم. برای کسب اطلاعات تکمیلی می توانید سری به مقالات تخصصی پلن سایت بزنید.

پلن سایت برای ارائه خدمات طراحی سایت در کرج از سایت ساز استفاده نمی‌کند و تمام امکانات به صورت کدنویسی اختصاصی در اختیار کارفرما قرار می‌گیرد.

امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...