فروشگاه ساز چیست؟ | معرفی بهترین فروشگاه سازها

فروشگاه ساز چیست؟

<p>برای طراحی یک سایت فروشگاهی می توانید از سایت های فروشگاه ساز استفاده کنید. این سایت ساز ها علاوه بر سریع و آسان بودن به صورت رایگان هستند اما امنیت مناسبی ندارند و نمی توان به صورت کامل این سایت ها را توسعه داد.</p>

پلن سایت
پلن سایت

فروشگاه ساز چیست؟

فروشگاه ساز یک ابزار دارای امکانات مرتبط با ساخت انواع فروشگاه اینترنتی می باشد که مدل های مختلفی در اختیار طراحان سایت قرار می‌دهد. استفاده از فروشگاه ساز این امکان را فراهم می کند تا بدون نیاز به داشتن دانش تخصصی در زمینه برنامه نویسی، افراد بتوانند در کم‌ترین زمان و با کم ترین هزینه، یک وب‌سایت حرفه‌ای راه اندازی کنند.

نرم افزارهای فروشگاه ساز روند و سرعت طراحی سایت‌های فروشگاهی را بسیار افزایش می دهند و با استفاده از یک فروشگاه ساز، می‌توانید درگاه پرداخت، صدور فاکتور، مدیریت انبار، طبقه‌بندی محصولات و تمام امکانات لازم برای یک سایت فروشگاهی را ایجاد کنید و وب سایت خود را به آسانی مدیریت کنید. البته که برخی محدودیت ها باعث استفاده کمتر از انواع فروشگاه ساز های ایرانی و خارجی می شود.

انواع فروشگاه سازها

فروشگاه سازهای مستقل (Self-Hosted)

این مدل از فروشگاه سازها به کاربران این امکان را می دهند که نرم‌افزار فروشگاه ساز را بر روی سرور خود نصب و مدیریت کند. کاربران در این حالت، به طور کامل بر روی فروشگاه آنلاین خود تسلط دارند و می‌توانند آن را به‌صورت کاملا سفارشی طراحی کنند. WooCommerce ،Magento و PrestaShop از فروشگاه ساز های مستقل هستند.

فروشگاه سازهای مبتنی بر ابر (Cloud-Based)

فروشگاه ساز های مبتنی بر ابر بر روی سرورهای ابری میزبانی می‌شوند و کاربران می‌توانند از طریق یک پنل مدیریت آنلاین به فروشگاه خود دسترسی داشته باشند. فروشگاه سازهای مبتنی بر ابر شامل Shopify، BigCommerce و Wix Stores می شوند.

فروشگاه سازهای وردپرسی (WordPress-based)

این نوع فروشگاه سازها از طریق افزونه‌ها و قالب‌های وردپرسی به وردپرس اضافه شده که شامل WooCommerce، Easy Digital Downloads و WP eCommerce می‌شوند.

فروشگاه سازهای سازمانی (Enterprise-level)

این فروشگاه سازها برای کسب و کارها و سازمان‌های بزرگ با نیازهای گسترده طراحی می شوند. امنیت این فروشگاه ساز ها بالا بوده و قابلیت مقیاس‌پذیری و امکانات سفارشی‌سازی دارند. این سایت ساز شامل SAP Commerce Cloud، Oracle Commerce Cloud و Salesforce Commerce Cloud می شود.

مزایای فروشگاه ساز چیست؟

سایت های فروشگاه ساز با استفاده از برخی ابزار و نرم‌افزارهایی پیاده سازی می شوند که برای شما این امکان را ایجاد می کنند که به سادگی بتوانید سایت های فروشگاهی خود را مدیریت کنید و بسیاری از قابلیت ها را به آن اضافه نمایید. در ادامه به بررسی برخی از این مزایا می پردازیم.

  1. فروشگاه سازها به سرعت و به راحتی راه‌اندازی می شوند و برای پیاده سازی نیاز به دانش فنی عمیق و استفاده از ابزارهای مختلف ندارند.
  2. بسیاری از فروشگاه سازها امکاناتی را برای سفارشی‌سازی فراهم می‌کنند که افراد می توانند قابلیت‌های خاص و دلخواه خود را اجرا کنند.
  3. شما می‌توانید به آسانی محتواها و محصولات خود را مدیریت کنید.
  4. امکان پذیرش پرداخت‌های آنلاین نیز در بسیاری از فروشگاه ساز ها فراهم شده است.
  5. فروشگاه سازها به شما امکان مانیتورینگ و آنالیز داده های فروشگاه را می‌دهند و شما می‌توانید گزارش‌ها و آمارهای فروش خود را مشاهده کنید.
  6. بسیاری از فروشگاه سازها امکانات امنیتی مناسبی را در اختیار شما قرار می‌دهند.
  7. بسیاری از فروشگاه سازها پشتیبانی فنی قوی را به شما ارائه می‌دهند.

معایب فروشگاه‌ ساز چیست؟

در کنار مزایا، نرم افزارهای فروشگاه ساز دارای معایب متعددی هستند که توصیه می کنیم به جای استفاده از سایت های فروشگاه ساز از سایت های کد نویسی شده فروشگاهی استفاده کنید.

  1. اغلب فروشگاه سازها امکانات سفارشی‌سازی محدودی دارند و ممکن است ظاهر و عملکرد فروشگاه آنلاین به‌طور کامل به صورت دلخواه با استفاده از این بستر تغییر نکند.
  2. برخی از فروشگاه سازها هزینه‌های ماهیانه دریافت می‌کنند که این هزینه ها می تواند به کسب و کار شما آسیب بسیاری وارد کند.
  3. بعضی از فروشگاه سازها محدودیت‌های فنی بسیاری دارند و در برخی موارد، محدودیت‌هایی در ارتقا و توسعه فروشگاه آنلاین ایجاد می شود که به سایت فروشگاهی شما ممکن است بسیار آسیب بزند.

چرا نباید از فروشگاه ساز استفاده کنیم؟

با توجه به تمامی مزایای گفته شده اما بهتر است بدانید که اگر برای سایت های فروشگاهی خود از فروشگاه ساز استفاده کنید با موانع متعددی روبرو خواهید شد که در ادامه به بررسی هر یک از این موارد می پردازیم:

وابستگی به سایت ساز و عدم استقلال 

یکی از اصلی ترین معایبی که سایت ساز ها دارند، وابسته بودن آنها می باشد چرا که اگر مشکلی برای سایت ساز های فروشگاهی به وجود آید، سایت درگیر می شود و اگر سیستم سایت سازی که از آن استفاده می کنید، از رده خارج شود سایت کاملا از دسترس خارج خواهد شد و تمام زحمات شما به هدر خواهد رفت.

گران بودن سایت سازها 

برای ساخت سایت های فروشگاهی قوی باید از نسخه پریمیوم فروشگاه ساز ها استفاده کنید که بسیار گران هستند و اگر از نسخه های رایگان استفاده کنید، تبلیغات در سایت شما نمایش داده می شود و بسیاری از قابلیت ها را نمی توانید به سایت اضافه کنید.

عدم توسعه پذیری به صورت مستقیم

به عنوان صاحب یک سایت فروشگاهی اگر قصد داشته باشید یک سایت با سیستم سایت ساز راه اندازی کنید و بعد از مدتی آن را توسعه دهید یا تغییراتی در آن اعمال کنید، باید یا از اول مجدد سایت را راه اندازی کنید یا درخواست افزودن قابلیت های مختلف از سازنده های سایت داشته باشید که عملا هوشمندانه نیست. وب سایت ها به طور مداوم نیاز به گسترش و توسعه دارند و در صورتی که به راحتی نتوان سایت را مدیریت کرد و توسعه داد عملا کسب و کار آسیب خواهد دید.

عدم قابلیت مدیریت سئو 

از بزرگترین معایبی که فروشگاه ساز ها دارند، این است که ابزار پیشرفته ای برای بازاریابی و سئو سایت ندارند و مدیریت کردن سئو این سایت ها بسیار دشوار و مشکل است. سایت های ساخته شده با فروشگاه ساز هیچ اختیاری در زمینه سئو ندارند و اگر سایت سرعت پایینی داشته باشد، هیچ کاری عملا از دستشان بر نمی آید.

منعطف نبودن طراحی سایت

از دیگر معایب فروشگاه ساز ها می توان به منعطف نبودن آنها اشاره کرد که برای طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای و کاربر پسند هیچ امکانات خاصی فراهم نیست و قالب هایی که میتوان برای سایت استفاده کرد بسیار محدود است. به عبارتی هیچ تنوعی نمی توان برای سایت ایجاد کرد.

در این مطلب سعی کردیم درباره فروشگاه سازها صحبت کنیم و اطلاعات مهمی در اختیار شما قرار دهیم. اگر می خواهید یک فروشگاه آنلاین راه اندازی کنید توصیه می کنیم از سایت های کد نویسی شده استفاده کنید. سایت های کدنویسی شده امکانات بسیاری را برای شما فراهم می‌کنند و شما می توانید محصولات خود را به‌صورت آنلاین در سایت فروشگاهی خود با تنوع بیشتر به فروش برسانید. در سایت های کدنویسی شده امکان اضافه کردن پرداخت‌های آنلاین وجود داشته و سبد خرید و محتوای سایت خود را به سادگی می توانید مدیریت کنید و گزارشات فروش خود را به دفعات و شیوه های مختلف بررسی کنید.

امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...